Första blogginlägget

I detta första inlägg tänkte vi beröra kosten, vilket är en viktig fråga för alla motionärer.

Mat och ångest hör inte samman!

Idag är det väldigt mycket tal om hur man ska äta, när man ska äta, vad man ska äta och så vidare, och så vidare. Då det ändras väldigt snabbt vad som är på tapeten för tillfället så är det svårt att hinna med och jag tror att det var många som för några år sedan satt med sin chiapudding i högsta hugg när de fick reda på att det var ju bara ”sooooo yesterday” att äta det. Ska man äta trendigt så får man nog skippa att ha ett jobb, för ska man hinna med mattrenderna så krävs det mycket tid över!

Mat kan skapa ångest bland personer som vill följa trender hur konstigt det än låter. Om man vill upptäcker att man inte har hängt med på den senaste grejen så kan det bli jobbigt, men det ska ju verkligen understrykas att det, som tur är, inte är så många som tänker såhär kring mat. Nej, ångest och mat hör istället samman för många på grund av att man äter ”fel” när det kommer till nyttig vs onyttig mat. För många är det en enkel sak att endast äta nyttigt, medan det för andra är en jättesvår och ångestfylld resa.

Jag har läst om jättemånga som verkligen har det supersvårt att komma i form både på grund av fel mat och på grund av att man inte tränas regelbundet. Det jag tänker är att i en perfekt värld skulle det bara finnas mat som gav oss energi och glädje, men tyvärr så är det så att för många så är det chips, snabbmat och läsk som gör att man blir glad och då blir det ju såklart ångestladdat när man sedan vill komma i form. Jag hoppas att alla som har ångest gällande mat hittar ett sätt att överkomma denna känsla, för detta är inte två saker som hör samman!