Kosten

Här tänkte vi samla tips om mat och kosthållning. Det är såklart ett essentiellt inslag i den seriösa motionärens vardag!

Mat och kost

Man behöver inte längre irra runt i hela stan för att hitta bra och nyttiga livsmedel, utan idag hittar vi bra mat även på de mindre matvarubutikerna och det gör att det är så mycket lättare att äta mat som får en att må bra. Eftersom jag precis flyttade hemifrån så är det så att jag har insett hur dyrt det är med bra mat, vilket gör att jag, likt sp många andra, använder mig mycket av rotfrukter, baljväxter och frukt och grönsaker som är på extrapris när jag lagar mat.

Avocado, nötmjölk, nötter och kött är nog de livsmedel som gav mig den största chocken vad gäller pris. Jag har vuxit upp med allt detta som en självklar del av den dagliga födan, men nu är det mer lyxdagar med lyxiga middagar som innehåller avocado och nötter med mera har jag också väldigt lite av om man jämför med hur det är hos mamma och pappa, men en vacker dag så!

När du känner att kroppen mår bra medan du äter och efter det att du har ätit så har du också oftast fått i dig bra mat. Om man äter pizza så brukar man ju inte må så bra efteråt på grund av att det helt enkelt inte är mat som gör kroppen så glad, men pizza gör psyket glatt så det ska man definitivt passa på att äta ibland!

Man ska ju njuta av livet, men jag tycker att det är på det viset att när man väl har ätit nyttig mat mycket under en period så är det också det som gör så att man mår bra på alla sätt och vis. Måste man ändra sin kost för att man är van vid dålig mat så är det såklart svårare, men det skadar ju inte att försöka!

10 tips på smarriga recept!