Vibrationsträning – Mitt mål för 2020

Hej på er, nu var det längesedan jag uppdaterade bloggen. Men den som väntar på något gott…!

Jag tänkte här gå igenom ett av mina nyårslöften för 2020, men även lite annat smått och gott om ni har tur 😉

Vibrationsträning

Som en gammal cyklist låter vibrationsträning inte direkt som något intressant. Men jag har läst och hört väldigt mycket gott om det på senaste. Så jag bestämde att göra slag i saken och lägga in vibrationsträning i mina rutiner som en del i mina nyårslöften för 2020 (kommer till de övriga lite längre ner).

Vad är vibrationsträning?

Det är när kroppen utsätts för vibrationer vilka i sin tur ger upphov till muskelkontraktioner. Det vanligaste och enklast är när man står på en vibrationsplatta.

Det finns flera studier som påvisar att en vibrationsplatta kan ge bra effekt. Enkelt sagt så blir träningen mer effektiv och du kan göra en övning under kortare tid men ändå få samma effekt. Till exempel kan man göra armhävningar, situps eller benböj på vibrationsplattan och då aktiveras/tränas musklerna mer intensivt.

Jag funderar på att köpa en sån platta och ha hemma. Snart har jag ett litet hemmagym då jag sen tidigare även har en Airbike (se här).

Nedanför är en enkel video på hur det kan se ut när man tränar:

Mina nyårslöften 2020

  • Jag ska träna vibrationsträning minst 2 gånger i veckan
  • Jag ska läsa minst 30 nya böcker
  • Jag ska ställa upp i minst 1 nationell cykeltävling
  • Jag ska göra minst 1 resa utanför Europa

Vad tror ni om mina nyårslöften, kommer jag klara av att hålla dem?!

Det var allt för denna gång, håll ut nu så hörs vi när vi hörs!